Plannen kan soms wat lastig zijn.

We weten allemaal dat in een druk gezinsleven het soms lastig is om alles goed te plannen en overal rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die een baantje hebben waardoor ze of niet mee eten, of juist later eten en je hier tijdens het koken rekening mee moet houden. Het overzicht is soms niet te zien en je raakt soms gewoon helemaal de kluts kwijt. Denk bijvoorbeeld ook aan een dieet of het plannen van werk en andere activiteiten. Gelukkig is daar een oplossing voor. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een whiteboard. 

Denk bijvoorbeeld ook aan je dieet

Soms weet je gewoon niet meer wat je wel en niet hebt. Dan kan je gelijk wanneer iets op is, dit gelijk op het whiteboard schrijven zodat je gelijk weet wat je allemaal moet halen. Ideaal wanneer je een dieet volgt, want zo kom je niet thuis met onnodige spullen tijdens het boodschappen doen. Mits je je natuurlijk aan het boodschappen lijstje houdt. Want anders heeft het niet erg veel niet.

Plannen, plannen, plannen en plannen

Van het whiteboard kan je ook een week planner maken, zo kan je gemakkelijk zien wat je die week allemaal te doen hebt, wat je moet doen en natuurlijk welke afspraken je allemaal gepland hebt die week. Zo kan je gemakkelijk overzicht houden van de plannen die je hebt. En het voordeel is ook nog eens, dat je het ook opschrijft, dus de kans dat je het dan onthoudt is ook gelijk een stuk groter. 

Je houdt gelijk het overzicht

Wanneer je gaat plannen op een whiteboard, kan je gelijk ook het overzicht bewaren. Want heb je een druk gezin dat niet altijd gezamenlijk eet door werk, studie of sport dan kan dit ook gemakkelijk aangegeven worden op het whiteboard. Dan weet je gelijk of je al eerder een hapje eten klaar moet hebben staan, gewoon met zijn allen eet of met een paar man minder, of juist wanneer je wat eten moet waren omdat iemand later thuis komt. Zo heb je gelijk een goed overzicht over wie wanneer mee eet.

Hoe zorg jij er voor dat je in jouw huishouden goed overzicht kan bewaren? Er zijn natuurlijk verschillende manieren maar onze voorkeur gaat uit naar een whiteboard. Het voordeel hiervan is ook dat iedereen er zelf ook op kan schrijven en je ziet het gelijk natuurlijk.