Deze tools en gadgets houden je gezond

De afgelopen jaren stonden veel in het teken van lichamelijke en mentale gezondheid. Het woord “fitgirl” was trending en pinterest stond vol met tips over het verminderen van stress. Natuurlijk moet je het creëren van een gezonde leefstijl zelf doen. Dat wil niet zeggen dat er niet bepaalde tools of gadgets zijn die je hier een handje bij kunnen helpen. In deze blog noem ik er een paar en leg ik uit hoe deze je kunnen helpen het verbeteren van je gezondheid.

Meditatie Apps

Ik zal beginnen met een tool die heeft te maken met mentale gezondheid. Dit onderwerp is het afgelopen jaar namelijk enorm belangrijk geworden. Onlangs kwam nog in het nieuws dat een ongelofelijk groot aantal jongeren tegenwoordig het slachtoffer is van een burnout. Om dit te voorkomen, zijn er allerlei apps gecreëerd die je helpen bij mentale onrust of problemen. Een voorbeeld hiervan is de app ‘Headspace’. Op deze app kun je allerlei korte fragmenten luisteren die je helpen bij verschillende soort problemen zoals angst, stress of niet kunnen slapen.

Smartwatches

Veel bewegen is cruciaal voor het verbeteren van je fysieke gezondheid. Een gadget die je hierbij kan helpen is de smartwatch. Een smartwatch is een digitaal horloge die je kunt koppelen aan je telefoon. Op deze manier kun je dus bijvoorbeeld op je horloge je stappenteller in de gaten houden. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende soorten smartwatches. Zo kun je bijvoorbeeld een fashion statement maken met de stijlvolle horloges van Michael Kors. Ben je juist iets sportiever? Dan zijn er ook sportieve modellen die onder andere extra tools aanbieden voor als je gaat sporten.

Andere sportieve snufjes

In het straatje van fysieke gezondheid zijn er nog ontelbare andere snufjes die je een handje kunnen helpen. De een is nog meer hightech dan de ander. Je hoeft maar naar de eerste en beste sportwinkel in te gaan en je vindt hier enorm veel gadgets. Denk bijvoorbeeld aan speciale oortjes waarbij je tijdens het sporten niet verstrikt raakt in alle snoertjes. Een ander voorbeeld is de sportarmband die allerlei dingen op kan meten, zoals hartslag, snelheid en het aantal verbrande calorieën. Bovendien zijn deze snufjes vaak verkrijgbaar in allerlei coole modellen en blitse kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zoals ik al zei, ben je uiteindelijk grotendeels zelf verantwoordelijk voor het verbeteren van je gezondheid. Toch kun je het jezelf wel een beetje makkelijker maken door een van deze tools uit te proberen! Dus: Welke gadget ga jij voor kerst vragen?