De leukste plekken voor een wandelvakantie

Hoewel het pas februari is, zijn veel Nederlanders al bezig met het plannen van de zomervakantie. Veel mensen zitten graag aan het strand tijdens de zomervakantie, maar wij bij altijdgezondgewicht.nl willen natuurlijk wel op ons gewicht letten tijdens de zomervakantie. Daarom zal ik in deze blog de leukste locaties bespreken voor een avontuurlijke wandelvakantie. In de zomer is het namelijk lekker weer en op veel plaatsen is het ideaal om te wandelen.

Tatra gebergte

Het Tatra gebergte ligt op de grens van Polen en Slowakije. Hoewel de wandelgebieden in Slowakije ook prachtig zijn zal ik zeker aanraden om te kiezen voor de Poolse kant van het Tatra gebergte. De Slowaakse zijde heeft namelijk veel geasfalteerde paden. Hoewel dit wellicht eenvoudiger is om op te wandelen neemt het een beetje van het avontuur weg. Het zal je namelijk niet meer zoveel moeite kosten om de bergen te bewandelen. De Poolse kant heeft prachtige paden die door het hele gebergte lopen. Je zou er een week kunnen wandelen en nog niet alles gezien hebben wat je wilde zien. Zo raad ik zeker aan om de hoogste berg, Rysy (2499 meter hoog) van Polen te beklimmen. Dit klinkt lastiger dan het is, want je kan de hele route wandelend naar boven. Andere mooie plekken zijn de dolina pięciu stawow en de Giewont.

Schotland

Schotland is een nog onontdekt vakantieland voor de meeste mensen. Het merendeel van de bezoeken naar het Verenigd Koninkrijk gaat namelijk naar Londen, maar Schotland heeft compleet wat anders te bieden. De Schotse Hooglanden bestaan uit honderden heuvels waar je prachtig kan wandelen. En wist je dat Schotland één van de weinige landen is waar je met een tent in de vrije natuur mag kamperen. Je hoeft dus niet per sé elke avond een camping of hotel te zoeken, maar kunt gaan slapen in de wildernis. Dat is nog eens een avontuur!

De Alpen

De Alpen zijn gelegen in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Liechtenstein en Italië. In de winter is het één van de populairste gebergtes in de wereld om te gaan skiën, maar in de zomer is er ook veel te doen. Er zijn prachtige paden die je over verschillende bergen heen trekt. Voor de echte avonturiers is het ook mogelijk om enkele hoge bergen te beklimmen. Zorg er echter wel voor dat je dit met een gids of ervaren persoon doet, je hoort namelijk jaarlijks dat er ongelukken gebeuren in de bergen.