eukanuba

Wat als je hond of kat gezondheidsproblemen heeft?

Dat is altijd even schrikken. Je wilt je trouwe beestje natuurlijk zo lang mogelijk bij je houden. En dus doe je er alles aan om te voorkomen dat hij ziek wordt. Maar soms kan je er gewoon niks aan doen. Sommige katten hebben nu eenmaal een aanleg voor blaasgruis. Daar zie je aan de buitenkant niks van. En sommige honden krijgen al op jonge leeftijd last van hun heupen. Ook daar kun je van te voren niets tegen doen. Maar als de ziekte of aandoening eenmaal geconstateerd is door de dierenarts, dan zul je er wel iets mee moeten. Stap één is altijd het voer aanpassen: met Eukanuba zit je altijd goed. Dit merk heeft namelijk voer ontwikkeld voor de meest uiteenlopende aandoeningen.

Voedingssupplementen zijn niet nodig wanneer je het goede voer geeft

Want in het goede voer zitten alle juiste voedingsmiddelen voor je hond of kat. Dan heb je dus geen bijvoeding nodig. Kijk, na een operatie kan het slim zijn om je hond of kat wat extra’s te geven. Hij kan dan lekker aansterken. Maar stop daar op tijd mee. Je wilt immers niet dat hij zijn normale voer niet meer eet. Soms is het wel handig om medicijnen te verstoppen in een plakje worst of kaas. Maar ook met deze traktatie stop je natuurlijk zodra de medicijnkuur is afgelopen. Wanneer je hond of kat voor de rest van z’n leven aan de medicijnen moet, dan zijn er meestal wel medicijnen met een lekker smaakje beschikbaar.

Hou de conditie van je huisdier in de gaten

Merk je dat je huisdier ineens begint te verharen, minder eet of juist veel dikker wordt? Dan is het tijd om in te grijpen. Jij kent je huisdier het best van allemaal en dus zal de dierenarts je vragen serieus nemen. Door je huisdier goed te observeren en flink te blijven aaien, zie en voel je snel genoeg of er iets mis is.

Verbeter de conditie van je huisdier

Dat kan al door over te stappen naar een ander soort voer. Zo is seniorenvoer echt belangrijk, ook als je huisdier zich nog gedraagt als een jong beestje. De tanden en gewrichten hebben op een gegeven moment een ander soort voer nodig. Ook blijft het belangrijk om je dier regelmatig te laten inenten en te behandelen tegen vlooien, teken en wormen. Sowieso is het slim om één keer per jaar je huisdier even door de dierenarts te laten beoordelen. Zo zie jij niets over het hoofd.