5 Kostenbesparende tips voor het kopen van een BBQ

De zomer staat straks weer voor de deur. De juiste tijd voor het aanschaffen van een nieuw BBQ. Het barbecue aanbod is enorm groot, er zijn verschillende modellen, maten met allerlei aparte specificaties. Na wat zoekwerk vind je vast wel de beste barbecue set om jouw kunsten te laten tonen. Hieronder 5 tips waarmee je aardig wat kosten kan besparen bij het kopen van een barbecue.

  1. Wensenlijst

Voordat je alle websites bezoekt is het handig te weten wat jij zou willen of eigenlijk nodig hebt. De modellen zijn oneindig dus is het wel belangrijk dat jij als eindgebruiker weet waar jij naar op zoek bent. De grootte van de BBQ is afhankelijk van de ruimte die jij beschikbaar hebt. Of als je een barbecue nodig hebt die je gemakkelijk opklapt en in de auto bak mee kan nemen. Door al jouw wensen op te sommen kan je makkelijker en gerichter op zoek naar de beste bbq.

  1. Online kortingen

Nadat jij je wensenlijst hebt afgerond en zo een beeld hebt van welke bbq je graag zou willen zijn er verschillende websites te bezoeken. Alle websites hebben van 20 tot wel 70% korting op de verschillende bbq soorten. Natuurlijk kunnen deze online shops jouw barbecue thuis bezorgen. Dit kost veel minder moeite en jij kan binnen een paar dagen al aan de slag. Op www.dagaanbiedingen.nl is er een dagelijks overzicht van alle online shops die barbecues in de aanbieding hebben.

  1. Type/model

De old school barbecuers tussen ons zullen wel zeggen dat houtskool barbecue de echte bbq is. Het. Weer anderen kunnen voor het gemak een elektrische of gasbarbecue kiezen. Het type is zeker een bepalende factor bij het kiezen van een bbq. Een houtskool bbq op drie pootjes of wieltjes voor het gemak is al vele malen goedkoper dan een elektrische bbq grill van het merk Weber. Los van type is ook het model belangrijk. De prijs tussen een staand/tafelmodel, tafelmodel, staand/poot model allen met of zonder deksel is ook bepalend.

  1. Materiaal

Belangrijk bij het kiezen van een bbq is natuurlijk ook het materiaal. Voor de echte liefhebbers is het handiger een barbecue met een deksel gefabriceerd uit roestvrij materiaal aan te schaffen in plaats van de porseleinen barbecues. De porseleinen barbecues zal je onder een afdakje moeten plaatsen of zul je moeten afdekken nadat het is afgekoeld.

  1. Grootte

Zoals eerder aangegeven zijn er tal van modellen om uit te kiezen wanneer het over barbecues gaat. Ook de grootte van het grillrooster van een bbq is bepalend voor de prijs. Een gemiddelde afmeting van 55 cm is gangbaar voor het barbecueën voor een groep groter dan 8 personen, maar voor een kleinere groep is een barbecue van 45 cm voldoende.

Ben jij dus op zoek naar een nieuwe barbecue voor thuis en kan je moeilijk een keus maken? Aan de hand van bovengenoemde tips zou je wel een degelijk beeld kunnen vormen over hoe je kostenbesparend een nieuw bbq set kan kopen.