multivitamine

Gezond eten: Hoe doe je dit nou eigenlijk?

Gezond eten is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Zelf ging ik altijd maar gewoon voor de groene producten in de supermarkt en hierna voelde ik me dan heel gezond. Groenten eten is natuurlijk ook hartstikke gezond, maar er komt veel meer kijken bij een goed eetpatroon. In deze blog vertel ik je wat belangrijk is om rekening mee te houden als je besluit gezonder te eten. Wie weet kun jij deze tips ook toepassen en ga je fit en gezond het nieuwe jaar in!

Balans is alles

Zoals ik al zei, het plunderen van de groenteafdeling van de Albert Heijn is op zich niet slecht. Belangrijk is alleen dat je alle andere nodige voedingsstoffen niet verwaarloosd. Waarschijnlijk ken je hem nog wel van vroeger: De Schijf van Vijf. Hoe vaak je dit ook gehoord mag hebben, deze schijf is enorm belangrijk. Je lichaam heeft een aantal soorten voedingsstoffen nodig. Als je je aan de Schijf van Vijf houdt, krijg je deze hoogstwaarschijnlijk allemaal binnen. Vind je het moeilijk om elke dag elke schijf toe te passen in je maaltijden? Dan kun je er ook voor kiezen om supplementen te slikken. Deze zorgen ervoor dat je de missende voedingsstoffen alsnog binnenkrijgt. Eet je bijvoorbeeld weinig vlees en vis? Dan kun je extra Vitamine A slikken. Of wil je er gewoon zeker van zijn dat je van alle schijven niet iets tekort komt? Dan kun je ervoor kiezen om multivitamine te nemen. Dit supplement bestaat uit meerdere soorten vitamine en hiermee vul je dus alle mogelijke tekorten aan.

Ga niks tegen je zin in eten

Hoe gezond het ook mag zijn: Doperwten eet ik absoluut niet. Zo zijn er nog een paar hartstikke gezonde producten die ik gewoonweg niet lekker vind. Mijn tip is: Eet deze dan ook vooral niet. Door jezelf te dwingen om dit soort gezonde viezigheid te consumeren, zul je niet positiever gaan denken over je gezonde eetpatroon. Ga op zoek naar producten en recepten die passen bij je gezonde dieet, maar die je ook echt lekker vindt. Hierdoor is het geen straf meer om gezond te eten en zal dit ook veel makkelijker onderdeel worden van je routine.

Gun jezelf soms een verwendagje

We weten allemaal dat een continu gezond eetpatroon enorm moeilijk is. Die reep chocolade, zak chips of hamburger zullen voor bijna iedereen aantrekkelijker klinken dan een salade. Mocht dit voor jou niet het geval zijn, dan moedig ik je vooral aan om door te gaan met gezond eten. Klinken al deze ongezonde happen wel als muziek in de oren? Dan geef ik je de tip om zo nu en dan jezelf even een valsspeel moment te gunnen. Dit is niet alleen enorm lekker, maar een beloning zo nu en dan zorgt er ook voor dat je het gezonde dieet op lange termijn beter vol kan houden.