Hoe omgaan met haarverlies

We krijgen allemaal te maken met ouder worden. Bij ouder worden komen veel leuke levenservaringen kijken maar we zullen ook ouderdomskwaaltjes krijgen. Denk bijvoorbeeld aan rimpels maar uiteindelijk ook minder goed horen, zien of gewrichtsproblemen. Tegelijkertijd is een van de meest frustrerende gevolgen van ouder worden waar veel mannen mee te maken krijgen, haarverlies. Haarverlies is natuurlijk geen probleem waar je fysieke en pijnlijke klachten aan hebt. Het is geen medisch probleem. Je haar verliezen kan wel een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen., zeker wanneer het al op een jonge leeftijd begint. Het percentage mannen dat last krijgt van haarverlies is namelijk ongeveer gelijk aan de leeftijd van de man. Dus op twintigjarige leeftijd heeft zo’n twintig procent van de mannen last van haarverlies. Op vijftigjarige leeftijd heeft 50 procent van de mannen last van haarverlies. Wanneer je dus al op jonge leeftijd last hebt van haarverlies dan kan dit grote impact hebben op je zelfvertrouwen en zelfs je identiteitsgevoel. Toch zijn er manieren om om te gaan met haarverlies. Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Haarverlies voorkomen

Je haar verliezen is een langzaam proces. Het kan vijftien tot twintig aar duren voordat je je haar hebt verloren. Het is dus heel goed mogelijk om het te voorkomen. Dit kan met finestaride of minoxidil. Het is belangrijk om te weten dat alhoewel deze medicijnen effectief zijn, maar dat er ook bijwerkingen kunnen optreden. Zeker finestaride kan zwaardere bijwerkingen hebben zoals depressie en een verminderd libido.

Haarverlies herstellen

Wanneer je haarverlies al verder gevorderd is dan kun je je originele haargrens herstellen met een haartransplantatie. Haartransplantaties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een haartransplantatie Istanbul is een goede optie. Ze zijn in Istanbul namelijk zeer specialistisch op het gebied van haartransplantaties. Tegelijkertijd zijn de prijzen in Istanbul een stuk goedkoper dan in Nederland.

Accepteren

De laatste optie is om je haarverlies simpelweg te accepteren. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar haarverlies is iets dat de meeste mannen tijdens hun leven overkomt en het is ook heel goed mogelijk om stijlvol en aantrekkelijk te zijn met minder of geen haar. Denk aan de velen mannelijke filmsterren die zelf ook geen haar meer hebben. Focus je op in topvorm komen en goede kleding aanschaffen. Het kan een tijd kosten om het verliezen van je wilde lokken te accepteren maar als je je zelfvertrouwen behoudt en goed voor jezelf blijft zorgen hoeft het geen enkele negatieve invloed op je leven te hebben.